UA-165434869-1
Menu

29 jaar en nog altijd een klein kind

‘’Als hij het over jongeren gaat hebben, dan krijgt hij een soort toon, ja een onderwijzerstoon, en alles wat je altijd leert over het aanspreken van pubers (…) dat doet hij in een paar minuten tijd.’’ Dit zei presentator Pieter van der Wielen in de talkshow Op1. Opmerkelijk, want hij haalde daarmee twee groepen klaarblijkelijk door elkaar. 

Even voor de duidelijkheid: het ging hier niet over de doelgroep 10 tot 18 jaar, maar over volwassenen van 20 tot 29 jaar. Blijkbaar zijn volwassenen pubers, kinderen foetussen, en hoogbejaarden jongvolwassenen.            

Het nieuwe normaal: 1984?

Eerst de coronacrisis, toen de economische crisis en nu de waarheidscrisis. Ontgoocheling pur sang, want wat is nou ‘feit’ en wat is ‘fictie’? Zijn we misschien zonder het door te hebben in een soort 1984 (George Orwell) terechtgekomen? Krijgen burgers daadwerkelijk ‘leugens’ voorgeschoteld door de overheid? 

Nieuw medicijn tegen corona: buitenspelen

‘Schoolexamens gaan alsnog door’, ‘schoolexamens gaan niet door’, ‘mondelingen gaan door’, ‘mondelingen gaan niet door’. Hoe erg dit lijstje ook mag lijken op een spoedcursus ontkennende zinnen, dit was hoe mijn mail er de afgelopen dagen uitzag. Erg overzichtelijk dus…