UA-165434869-1
Menu

Debuut: De Black Box Democratie

Vanaf vandaag is mijn boek beschikbaar op sites als bol.com, ako.nl, en boomfilosofie.nl. Ook is het boek verkrijgbaar in alle boekhandels. Kortom: genoeg opties!

Het vertrouwen in de politiek neemt af, het is tijd voor verandering.

In het huidige politieke systeem profileren policiti zich ten koste van hun collega’s om op te vallen. Niet het argumenteren, maar het debatteren staat centraal. Hierdoor lijken veel burgers hun vertrouwen in de volksvertegenwoordiging te verliezen. Het moet dus anders. 

De Black Box Democratie

Ik stel in het boek een alternatief politiek systeem voor: de Black Box Democratie. Na iedere ‘crash’ lezen we de black box uit om te achterhalen waar het misging en om het systeem te verfijnen. In dit systeem wordt de democratie in haar geheel voortdurend doorgelicht en worden de pijnpunten blootgelegd. Wat schort er aan onze democratie en hoe kunnen we die hervormen? Hoe kunnen we tegenstellingen in de samenleving overbruggen, het bestuur over het land efficiënter en eerlijker maken, én ervoor zorgen dat het in de politiek weer over politiek gaat?

De Black Box Democratie is een zelflerend politiek systeem; een systeem waarin politici geen winnaars of verliezers meer zijn, waarin burgers directe inspraak hebben, waarin wetenschap een plek heeft en waarin tegengestelde opvattingen worden geïntegreerd.

Verkrijgbaar via: https://www.boomfilosofie.nl/product/100-9334_De-Black-Box-Democratie